Ege Postası
Geri

3 alana arkeolojik sit kararı: Belediye arazisinden tarih fışkırdı 

İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, İzmir'in Bergama ilçesi Selçuklu Mahallesi'nde bulunan ve belediyeye ait 3 adet parselde, Antik Taş Ocağı, Anıtsal Mezar ve Antik Taş Ocağı-Harçlı Duvar kalıntılarına rastlandı. Yapılan inceleme sonrası alan, arkeolojik sit alanı ilan edildi. 
3 alana arkeolojik sit kararı: Belediye arazisinden tarih fışkırdı 
Haberler / İzmir
26 Temmuz 2021 Pazartesi 10:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in her fırsatta önemine vurgu yaptığı ve tarihi turizmiyle ön plana çıkan İzmir’in Bergama ilçesinde yeni bir tarihi yapı daha gün yüzüne çıktı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Korumu Bölge Kurulu, Bergama’da  antik taş ocağı ve anıtsal mezar tespit edildiğini duyurdu.

Kurul tarafından yapılan duyuruda antik ocak ve anıtsal mezarın, Alman Arkeoloji Enstitüsü Bergama Kazısı Başkanlığı tarafından 2020 yılında yürütülen yüzey araştırma çalışmaları kapsamında, Bergama ilçesi sınırları içerisinde yer alan Selçuk Mahallesi'nde yer alan, mera ve on sekiz zeytin ağacının kayıtlı olduğu alanda tespit edildiği ifade edildi. 

İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, mülkiyeti belediyeye ait olan alanda tespit edilen antik kalıntılardan Antik Taş Ocağının 1. ve 3. derece, Anıtsal Mezar Yapısının 1. Derece Arkeolojik sit olarak tescil edilmesine karar verdi.

Kurul ayrıca, Selçuk Mahallesinde yer alan ve şahıs mülkiyetinde bulunan, tapuda tarla olarak kayıtlı olan iki parsellerde tespit edilen Antik Taş Ocağı-Harçlı Duvar kalıntıları sonrası ise, alanın 1'nci Derece Arkeolojik sit alanı olarak tescil edilmesine karar verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası